Författarna: Anders G Häggkvist

Anders G Häggkvist

Anders G Häggkvist”För mig är verksamhetsutveckling att bidra till att få människor och organisationer att växa. Känslan att hjälpa människor att bli medvetna om sin potential och aktivt jobba för att nå den potentialen är min drivkraft varje dag.”

Målet med lean är att låta flödeseffektivitet bli en verksamhetsstrategi och det målet måste vara känslomässigt förankrat bland alla medarbetare.

”Att strukturerat och kontinuerligt jobba tillsammans i små grupper med egna förbättringsförslag skapar delaktighet och en känsla av att vara medskapande i något större.”

Anders menar att vi behöver återta en av grunderna i lean, nämligen respekten för människan.

”Respekt för människan handlar om att förändra synen på människan. Vi måste förstå att det är den person som står mitt i processen, mitt i förändringen, mitt i arbetet som har bäst möjlighet att upptäcka problem och vad som behöver göras för att förbättra processen. Om alla ges denna möjlighet och kombinerar det med ett ägarskap för förändring av sin egen process kommer motivation och engagemang att öka.”

I kapitlet kopplar Anders lean till medvetna val och han menar att för att lyckas fullt ut med lean behövs människor som gör medvetna val. Men det är bara ett sätt att se det.

”Åt andra hållet kan arbetet med lean i en organisation skapa människor som gör medvetna val genom förståelse för den möjlighet som finns i de olika valen.” menar Anders.

Efter bokprojektet vill Anders arbeta mer med medvetna val-modellen på hög organisatorisk nivå ute hos företag. Anders är nyfiken, positiv och driven. Med mod, trovärdighet och sin höga ambitionsnivå lyckas Anders med förändringar där andra har misslyckats. Samtidigt är han en lugn person med fötterna på jorden. Han är engagerad och utvecklas i sin vilja att se andra människor växa.

Mer nyfiken lean och medvetna val? Här hittar du boken ”Medvetna val – från offerkofta till möjlighetsmantel

Kommentar

Det finns inga kommentarer till detta inlägg. Bli gärna den första.

Lämna dina synpunkter