Bäst för världen med Beyond, SynerLeap och Ignite

I en värld med allt större förändringstakt blir våra mest grundläggande val viktiga – hur ser vi på världen, hur ser vi på människan, hur ser vi på våra organisationer, hur ser vi på lärande? Detta är grunden för alla andra val, de som i vardagen tar oss vidare. Vad blir möjligt när vi baserar våra val på ett annat grundläggande antagande?

Hur kan vi genom att se värdet av begreppet ’tillsammans’, skapa nya lösningar för en föränderlig värld?

I dialog träffar vi Christian Lönne från Beyond, Peter Löfgren från SynerLeap och Maria Olofsson från Ignite Sweden för att samtala om skiftet från bäst i världen till bäst för världen.

Innovation ses ofta som ett sätt att göra något annorlunda imorgon än vi gör idag. Samtidigt har vi byggt stora organisationer och system som ska säkra att vi kan göra imorgon, det vi gör idag. En kraft som är nydanande möter en kraft som är vaneskapande. Hur får vi dessa krafter att samverka och skapa framtiden? Hur kan vi få den som vill och den som kan att mötas?

Beyond är en helt ny företagsaccelerator på Ideon Open i Lund som kopplar ihop de stora etablerade aktörerna såsom Skanska och Kraftringen med de små innovativa. Christian Lönne arbetar just nu med att etablera detta sätt att arbeta.

Synerleap är ABB’s sätt att öppna upp det interna perspektivet och behovet för det externa perspektivet och innovationen. Peter Löfgren driver acceleratorn Synerleap i Västerås.

Ignite Sweden har ett uppdrag att få start-ups och storföretag att samarbeta samt att dela med sig av det lärandet. Maria Olofsson har drivit Ignite regionalt i Umeå i över två år och är en riktig eldsjäl.

Vad: Bäst för världen tillsammans med Beyond och Synerleap
– en dialog om medvetna val med Christian Lönne, Peter Löfberg och Maria Olofsson
När: Måndag 1/7 kl 10.30
Hur: Livesamtal i Almedalen, intill Fenomenalen i Visby hamn samt webbradio på www.medvetnaval.nu/radio och fb-live på facebook.com/medvetnaval

 

Kommentar

Det finns inga kommentarer till detta inlägg. Bli gärna den första.

Lämna dina synpunkter