Bäst för världen med Fenomenalen

Teknik har under flera hundra år varit mänsklighetens sätt att skapa en bättre morgondag. Tar all teknik oss framåt eller är det sättet hur vi använder den som gör skillnad? Den bakomliggande intentionen likväl som sättet på vilket vi använder teknik får stor effekt på den värld vi skapar.

I Sverige har Science Center som begrepp skapat teknikintresse hos generationer av unga. Hur kan vi få de unga att skapa och använda teknik på ett sätt som är bäst för världen?

I dialog träffar vi Lisa Berg från Fenomenalen Science Center för att samtala om skiftet från bäst i världen till bäst för världen.

Fenomenal Science Center inspirerar och engagerar unga via utmaningar och lek som dels väcker teknikintresset och dels lyfter teknikens koppling till de globala målen. I en kul och finurlig miljö erbjuds barn och unga (och förändringsvilliga) ett sammanhang att utforska teknik och dess funktion. Lisa Berg arbetar som ansvarig för Fenomenalen och har utvecklat ett Planetskötarkoncept för att tydliggöra och tillgängliggöra de globala målen som sätter verktyg i händerna på barnen.

Vad: Bäst för världen tillsammans med Fenomenalen
– en dialog om medvetna val med Lisa Berg
När: Måndag 1/7 kl 13.30
Hur: Livesamtal i Almedalen, intill Fenomenalen i Visby hamn samt webbradio på www.medvetnaval.nu/radio och fb-live på facebook.com/medvetnaval

 

Kommentar

Det finns inga kommentarer till detta inlägg. Bli gärna den första.

Lämna dina synpunkter