Bäst för världen med Medvetna val

Nu gör vi det igen! Vi åker till Almedalen för att lära tillsammans med de som visar att det är möjligt!

Bäst för världen är Radio Medvetna vals tredje programserie kring skiftet från bäst i världen till bäst för världen. I dialogform skapas ett sammanhang för samskapande som tar oss längre.

VARFÖR
Det finns en inneboende längtan hos många människor att kunna göra val som är bäst för världen. Det finns samtidigt en bortglömd kraft i dagens samhälle – den inre kraften hos varje människa.

Vi tror att när vi om tjugo år ser tillbaka på där vi befinner oss nu, kommer beskriva det som att vi var mitt i ett större paradigmskifte. Och det är våra val som skapar skiftet. Ett skifte som gör att vi rör oss från begrepp som offer, begränsade resurser och konkurrens till möjligheter, tillräckliga resurser och samarbete. Ett skifte som tar vårt paradigm från bäst i världen till BÄST FÖR VÄRLDEN.

Det är detta skifte vi vill lära oss mer om genom denna radioserie/podd.

HUR
I radioserien/podden undersöker vad som sker när vi tillkännager och värderar den inre kraften och gör medvetna val på alla plan. Vilka grundantaganden görs i uppbyggnad av både struktur och kultur och vilka handlingsprinciper används för att navigera i den världen och i omvärlden.

Exempelvis: Hur kommer våra organisationer se ut? Hur kommer våra relationer fungera? Hur kommer skola och lärande se ut? Hur kommer ledarskap att fungera? Hur ser arbetslivet ut? Hur görs affärer? Hur kommer vi se på oss själva, varandra och omvärlden?

Vi tror på samtal och dialog före polemik och debatt. Vi tror också på både och och framför antingen eller eller. För att skapa ett hållbart samhälle är nyckeln kommunikation baserat på en spelplan där olika aktörer och perspektiv hittar gemensamma uttryck, vilket både ger förståelse och möjlighet att vara delaktig i processen. Hur kan vi skapa ett samhälle som växer fram i öppna förutsättningslösa samtal som äger rum överallt i samhället, och framför allt mellan de gamla vanliga ställena? Hur kopplar vi behovet av integration och delaktighet till samhällsbyggnad, planering och ett hållbart samhälle? Hur kan varje part bidra med sina kärnvärden för att mötet i staden och i samhället blir så bra som möjligt?

VAD
Under Almedalsveckan sänder vi en serie om cirka tio program (livesänd webbradio, även klippt till podd) där vi i dialogform för samtal med människor och organisationer som representerar eller kan forma och inspirera till skiftet från bäst i världen till bäst för världen.

Man kan också lyssna i efterhand där poddar finns:

Du hittar Radio Medvetna val och alla avsnitt på: http://www.medvetnaval.nu/radio/

Soundcloud: https://soundcloud.com/user-563105056/

Acast: https://www.acast.com/radiomedvetnaval

Podcaster: https://itunes.apple.com/se/podcast/radio-medvetna-val/id1399557972?mt=2&ign-mpt=uo%3D4#

Spotify: https://open.spotify.com/show/2s9hixRh1oHlWsENvXD4oJ?si=Cdo1_P6bRE6d7ykfA0xeyg

Vi har en ambulerande studio som utgår från Fenomenalen Science Center i Visby hamn. Programlängden vi siktar på är ca 1h och max 1,5h. Vi kommer sända ca 3 avsnitt per dag – en förmiddagssändning vid 10.30 och två eftermiddagssändningar vid 13.30 respektive 15.

Vi sänder live från Almedalen måndag 1/7, tisdag 2/7, onsdag 3/7, torsdag 4/7

Väl mött i Almedalen och vi hörs på webben!
/Martin Hansson, Alexandra Skoglund, Stellan Nordahl, Malin Novén, Pontus Rystedt och Caspian Almerud

Kommentar

Det finns inga kommentarer till detta inlägg. Bli gärna den första.

Lämna dina synpunkter