Författarna: Cesar Ojeda

Cesar Ojeda

Cesar OjedaCesar gillar humor och att skratta – att ha kul ger honom energi. Cesar älskar att skapa något som inte redan finns: i musik, bild, koncept eller modeller. Han drivs också av att förstå, det vill säga när poletten trillar ner. Det kan vara hur människor fungerar, varför svarta hål finns, eller hur flygplan kan flyga.

Cesar har flyttat mycket i livet och bott och upplevt samhällen och kultur både i Sverige och Brasilien, och sett olika sanningar och att de existerar. För Cesar har tankar kring Medvetna val lett till en viktig sanning – vi lever i determinism, tills vi låter bli att göra det. En annan insikt som växer för Cesar är att han menar att vi är protagonister i vår egen story, och att det är vi själva som väljer vår story. Han tycker det är intressant att se hur vi väljer att det ser ut och hur det kontrasterar hur det ”verkligen” ser ut.

Nyfikenhet karakteriserar Cesar och han vill se vad mänskligheten kan åstadkomma. Ett sådant exempel är när han för ett par år sedan läste en Gallupundersökning kallad State of the global workplace, där det visar sig att 16% av arbetarna i Sverige är engagerade, det vill säga driver innovation och tillväxt och arbetar för att det bättre i morgon än idag. Reaktionen var ” Wow – så mycket vi åstadkommit med bara 16 %. Vad händer om vi får upp det till 30%, 60% eller 100%”. För Cesar skulle det kunna vara inom till exempel hållbarhet eller vår arts överlevnad. Cesar menar dock att han är självisk i detta – han vill se det hända och hjälpa till för att få det att hända – Nu!

Cesar föddes 1989 i Lund och bodde i Sverige i nio år innan han flyttade till Brasilien. Där bodde han i sex år innan han flyttade åter till Sverige. Cesar läser just nu ett civilingenjörsprogram i Industriell Ekonomi med inriktning Finans och risk. Han har varit ordförande för World Values Initiativ i Lund, en studentorganisation som menar att genom att tydliggöra våra personliga värderingar kan vi må bättre både i arbetsliv och privatliv. Han är idag också engagerad i Values Online som certifierad fascilitator och master trainer. Cesar skriver just nu sitt examensarbete som handlar om en algoritm för att kunna koppla personliga värderingar till effekt och resultat.

Cesar tänkte tidigare att det han skulle göra i framtiden var att bli managementkonsult i Stockholm och hjälpa stora företag att uppfylla sina syften. Idag tänker han att han gör det han vill och mår bra av. Just nu innebär det att göra mer av de saker som ger honom energi, och han vill framöver involvera sig mer i sammanhang kring självledarskap och workshopar. Cesar tänker också bli rockstjärna med bandet Seren där han spelar elgitarr

Läs mer på
www.worldvaluesinitiative.se – personliga värderingar
www.valuesonline.net – verktyg för värderingsstyrning

Kommentar

Det finns inga kommentarer till detta inlägg. Bli gärna den första.

Lämna dina synpunkter