Crowdfunding för Radio Medvetna val

Det finns en inneboende längtan hos många människor att kunna göra val som är bäst för världen. Det finns samtidigt en bortglömd kraft i dagens samhälle – den inre kraften hos varje människa.

I tio samtal kommer vi att göra en djupdykning i vad denna kraft i form av medvetna val skulle kunna innebära för oss som individer, organisationer, samhälle och värld – och hur den kan möta vår längtan. Vi undrar; Vad händer när vi gör medvetna val? Och hur kan vi göra mer medvetna val i våra liv, vårt arbetsliv och i vår värld?

För att möjliggöra Radio Medvetna val behöver vi din hjälp med idéer om ämnen att ta upp, pengar till finansiering av produktionen samt kontakter med intressanta gäster för programmen. Därför har vi startat en Crowdfunding-kampanj via Kickstarter.

Medvetna val

I radioserien vill vi undersöka vad som sker när vi tillkännager och värderar den inre kraften och gör medvetna val på alla plan.

Exempelvis: Hur kommer våra organisationer se ut? Hur kommer våra relationer fungera? Hur kommer skola och lärande se ut? Hur kommer ledarskap att fungera? Hur ser arbetslivet ut? Hur görs affärer? Hur kommer vi se på oss själva, varandra och omvärlden?

Bäst för världen

Vi tror att när vi om tjugo år ser tillbaka på där vi befinner oss nu, kommer beskriva det som att vi var mitt i ett större paradigmskifte. Och det är våra val som skapar skiftet. Ett skifte som gör att vi rör oss från begrepp som offer, begränsade resurser och konkurrens till möjligheter, tillräckliga resurser och samarbete. Ett skifte som tar vårt paradigm från bäst i världen till BÄST FÖR VÄRLDEN.

Det är detta skifte vi vill lära oss mer om genom denna radioserie.

Tillsammans  

Vårt mål att göra någonting tillsammans med alla er som också är intresserade av begrepp såsom medvetna val och fördelaktiga förhållningssätt och som precis som vi tycker att det är dags för skiftet från bäst i världen till bäst för världen. Och därför ber vi om din hjälp;
– Vilka områden vill du veta mer om?
– Vilka personer tänker du kan hjälpa oss alla att lära oss mer om medvetna val och därför bör vara med som gäster i programmet?
– Vilka kontakter har du?

För att visa hur vi tänker vår idé har vi planerat och bjudit in gäster till de första tre programmen som kommer sändas innan sommaren.

  • 11/6 – Medvetna val i världen. Gäst: Per Johansson, Idéhistoriker
  • 18/6 – Medvetna val i språket. Gäst: Io Skogsmyr, Evolutionsbiolog, Neuropsykolog, Organisationskonsult
  • 25/6 – Medvetna val i politiken. Gäst: Dominic Bosman Venter, Transformativ samhällsutvecklare, Filosof, Pedagog, Processterapeut

Kvarstår att fylla sju program med innehåll och spännande gäster! Det sista programmet kommer dessutom sändas inför publik och alla programmets gäster bjuds in att vara med.

Vi ser fram emot dina tankar och idéer och viktiga stöd.

/Martin Hansson och Stellan Nordahl
Ps. Du kontaktar oss lättast på radio@medvetnaval.nu

Martin Hansson har länge varit intresserad av och arbetat med musik och radio. I arbetet med Radio Södra Station kom han för ett par år sedan att träffa Stellan Nordahl, då Stellan var inbjuden som gäst. Stellan arbetar med förhållningssätt och har tagit fram en modell för medvetna val (finns även som bok och ljudbok utgiven på Hoi förlag – du hittar den där böcker finns).  Tillsammans delar de en passion för att ta reda på nya saker och för att återta den inre kraften hos människan.

Kommentar

Det finns inga kommentarer till detta inlägg. Bli gärna den första.

Lämna dina synpunkter