Ett samtal om medvetna val – Almedals-special

Ett samtal om Medvetna val för samman podden ”Ett samtal” med webbradion ”Radio Medvetna val” och gör en Almedals-special.

För andra året kommer Medvetna val medverka i Almedalen. Förra året var modevetna val-modellen huuvdmodell för Innovizion Arena som handlar om innovationer och visioner för ett hållbart samhälle. Innovizion lyfter samtal och dialog istället för debatt och polemik.

I år tar vi dialogen vidare med Ett samtal om Medvetna val

VARFÖR

Det finns en inneboende längtan hos många människor att kunna göra val som är bäst för världen. Det finns samtidigt en bortglömd kraft i dagens samhälle – den inre kraften hos varje människa.

Vi tror att när vi om tjugo år ser tillbaka på där vi befinner oss nu, kommer beskriva det som att vi var mitt i ett större paradigmskifte. Och det är våra val som skapar skiftet. Ett skifte som gör att vi rör oss från begrepp som offer, begränsade resurser och konkurrens till möjligheter, tillräckliga resurser och samarbete. Ett skifte som tar vårt paradigm från bäst i världen till BÄST FÖR VÄRLDEN.

Det är detta skifte vi vill lära oss mer om genom denna radioserie/podd.

HUR

I radioserien/podden vill vi undersöka vad som sker när vi tillkännager och värderar den inre kraften och gör medvetna val på alla plan. Exempelvis: Hur kommer våra organisationer se ut? Hur kommer våra relationer fungera? Hur kommer skola och lärande se ut? Hur kommer ledarskap att fungera? Hur ser arbetslivet ut? Hur görs affärer? Hur kommer vi se på oss själva, varandra och omvärlden?

Vi tror på samtal och dialog före polemik och debatt. Vi tror också på både och och framför antingen eller eller. För att skapa ett hållbart samhälle är nyckeln kommunikation baserat på en spelplan där olika aktörer och perspektiv hittar gemensamma uttryck, vilket både ger förståelse och möjlighet att vara delaktig i processen. Hur kan vi skapa ett samhälle som växer fram i öppna förutsättningslösa samtal som äger rum överallt i samhället, och framför allt mellan de gamla vanliga ställena? Hur kopplar vi behovet av integration och delaktighet till samhällsbyggnad, planering och ett hållbart samhälle? Hur kan varje part bidra med sina kärnvärden för att mötet i staden och i samhället blir så bra som möjligt?

VAD

Under Almedalsveckan sänder vi ca 8 program (livesänd webbradio, även klippt till podd) där vi i dialogform för samtal med människor och organisationer som representerar eller kan forma och inspirera till skiftet från bäst i världen till  bäst för världen. Vi kommer använda de existerande kanaler vi redan har för ”Ett samtal” samt ”Radio Medvetna val”, vilket kompletteras med de kanaler som organisationerna och människorna som vi samtalar med har.

Programlängden vi siktar på är ca 1h och max 1,5h. Vi kommer sända ca 2 avsnitt per dag – en förmiddagssändning vid 11 och en eftermiddagssändning vid 14.

Vi sänder (planerade program):
Måndag 2/7 – fm, em
Tisdag 3/7 – fm, em (Småföretagarna)
Onsdag 4/7 – fm, em
Torsdag 5/7 – fm, em (World Values Initiative)

Vi hörs!

/Projektgruppen för Ett samtal om Medvetna val:

Stellan Nordahl (Medvetna val – http://www.medvetnaval.nu)
Martin Hansson (Radio Medvetna val – http://www.medvetnaval.nu/radio/)
Caspian Almerud (Podden Ett samtal – https://itunes.apple.com/se/podcast/ett-samtal/id1344488109

Ps. Har du tips på vem eller vilken organisation vi ska ha med i serien, kontakta oss på radio@medvetnaval.nu

Kommentar

Det finns inga kommentarer till detta inlägg. Bli gärna den första.

Lämna dina synpunkter