Ett samtal om medvetna val med Christina Olsson från Makalösa föräldrar

Måndag 2/7 kl 11 – Ett samtal om medvetna val med Christina Olsson från Makalösa föräldrar

I detta första program i vår Almedals-special pratar vi med Christina Olsson som är generalsekreterare i intresseorganisationen Sveriges Makalösa föräldrar. Vi sänder live från Rigagränd 5 som ligger ett stenkast från Ideella Trädgården i Almedalen, där Makalösa Föräldrar kommer hålla ett seminarium på torsdag om Jämställt föräldraskap. Det går att lyssna live dels på plats och dels via www.medvetnaval.nu/radio – välkomna!

Makalösa föräldrar driver frågor som rör begrepp som Vårdnadsfred – ett konstruktivt sätt att se på vad som bör vara en självklarhet när en parrelation upphör medan föräldrarelationen fortsätter. Det handlar om oss som samhälle och vad vi vill skapa för samhälle tillsammans. Makalösa föräldrar erbjuder bland annat relationsstöd i form av samtalsstöd.

I vårt samtal kommer vi beröra frågor som: Vad innebär då ett jämställt föräldraskap? Varför behövs begreppet jämställt föräldraskap? Vad ska föräldraförsäkringen skapa – vilka intressenter finns det? Kan vi se föräldraskap som ett sätt att skapa föräldrar? Vad behövs då – av samhället, av föräldrar, och av barn? Läs mer om Makalösa föräldrar på www.makalosa.org

Var: Rigagränd 5, Visby
När: Mån 2/7 kl 11-12
Hur: Webbradio på www.medvetnaval.nu/radio

 

 

Kommentar

Det finns inga kommentarer till detta inlägg. Bli gärna den första.

Lämna dina synpunkter