Ett samtal om medvetna val med Erik Sjölander från Småföretagarna

Tisdag 3/7 kl 14 – Ett samtal om medvetna val med Erik Sjölander från Småföretagarnas Riksförbund

I den här delen av vår Almedalsspecial träffar vi Erik Sjölander. Erik är Småföretagarnas näringspolitiske talesperson och tycker inte om byråkrati. Han vill jobba med korta beslutsvägar och föredrar därför att jobba med småskaliga företag. Erik är nyfiken och vill lära sig nya saker varje dag, och valde bort läraryrket till förmån för en mer entreprenöriell väg.

Vi sänder live från Samtalsgården (S:t Hansskolans skolgård) och kommer bland annat att prata om företagande, hur ett samhälle kan lyfta olika sorters kompetenser och såklart hur vi samarbetar oss till den framtid vi vill nå. Utöver det kommer vi lyfta förutsättningar för företagande, där samhällsstrukturer ska kunna verka till förmån för sina medborgare.

Erik och Småföretagarna brinner för att skapa säkrare arbetsvillkor för just mindre företag eftersom att det är dessa som åker först när det är tufft. Det sociala skyddsnätet menar man måste bli bättre och ta hand om de individer som väljer att gå en väg som entreprenörer.

Vi kommer också samtala om bilden av företagande och företagare. Hur ser vi på företagare? Vad innebär det att vara småföretagare och varför välja bli småföretagare. Hur kan små företag utvecklas och bidra till fler arbetstillfällen och hjälpa unga och nya svenskar in på arbetsmarknaden? Vad krävs då av oss andra?

Där finns mycket som vi kan prata om, och vi ska försöka täcka så mycket som möjligt under den timme vi får låna Erik. Läs gärna mer om Småföretagarnas Riksförbund på www.smaforetagarna.eu

Var: Samtalsgården – S:t Hansgatan 32
När: Tis 3/7 kl 14-15
Hur: Webbradio på www.medvetnaval.nu/radio

Kommentar

Det finns inga kommentarer till detta inlägg. Bli gärna den första.

Lämna dina synpunkter