Ett samtal om medvetna val med Ingrid Ohlsson producent av filmen Emerich – Vägen, Valet och Kärleken

Torsdag 5/7 kl 11 – Ett samtal om medvetna val med Ingrid Ohlsson producent av filmen Emerich – Vägen, Valet och Kärleken

När Ingrid och hennes kollega Anders Nordgren hörde talas om Emerich Roth som överlevt fem koncentrationsläger och som de senaste 25 åren åkt runt på skolor och föreläst väcktes tanken på att göra en dokumentärfilm med honom.
Dokumentärfilmen ”Emerich – Vägen, Valet och Kärleken” handlar om Emerich Roth, idag 93 år och en av de sista överlevarna av Förintelsen. Emerich överlevde fem olika nazistiska koncentrationsläger men förlorade sin familj och 40 andra släktingar i Förintelsen. Hans livsöde borde ha förstört hans förmåga att tro på människan. Men Emerich valde motsatt väg.
Vi kommer prata med Ingrid om hennes lärdommar efter att ha fört många och långa samtal med Emerich. Om hur kärlek kan överbrygga hat och bitterhet och om hur vi kan välja väg med hjälp av våra drömmar.

”Detta är något av det tyngsta och största jag gjort. Det är jättetufft att sitta och prata med Emerich och när kameran stänger ner blir jag ledsen men vi känner oss privilegierade att få göra det här och han är ett bevis på att aldrig ge upp sina drömmar”, säger Ingrid.

Läs gärna mer på facebook – Kom ihåg att aldrig glömma

Var: Fenomenalen, Visby hamn
När: Tors 5/7 kl 11-12
Hur: Webbradio på www.medvetnaval.nu/radio

Kommentar

Det finns inga kommentarer till detta inlägg. Bli gärna den första.

Lämna dina synpunkter