Ett samtal om medvetna val med Kajsa Holst kring Embassy of Sharing

Måndag 2/7 kl 14 – Ett samtal om medvetna val med Kajsa Holst som är samskapare av Embassy of Sharing

I detta program i vår Almedals-special träffar vi Kajsa Holst som har en lång bakgrund inom hållbarhetsfrågor och cirkulär ekonomi bland annat som affärsutvecklare och hållbarhetsstrateg. Kajsa är i Almedalen för att delta i en rad olika panelsamtal om dessa frågor och framförallt om hur vi med delaktighet och empati kan vara bäst för världen.

Vi sänder liveradio från Almedalen där Kajsa på tisdag eftermiddag kl 15 (På Strandvägen 1) lyfter fram projektet Embassy of Sharing, som hon är med och skapar tillsammans med fastighetsbolaget Midroc och Wingårdhs Arkitekter. Embassy of Sharing är ett helt kvarter i Hyllie utanför Malmö, vilket bygger på delaktighet och delning. Det går att lyssna live dels på plats och dels via www.medvetnaval.nu/radio – välkomna!

Vi kommer samtala om: Vad innebär delaktighet och delning? Vad skapar delaktighet? Hur kan kärlek koppla till delaktighet? Vad händer när vi delar med oss och vad krävs för att kunna dela?

I det tidiga arbetet med Embassy of Sharing har Kajsa tillsammans med en projektgrupp tagit fram en förlaga till ett manifest för Embassy of Sharing för att beskriva hur man kopplar det man säger med det man gör. Ett bärande begrepp i manifestet är kärlek. Projektet har för att kunna bygga på delaktighet skapat just delaktighet i designen – dels genom intervjuer på plats i Hyllie och dels genom att bjuda in brett till en rad olika workshopar, både för att ta fram konceptet och för att skapa ett ambassadörskap.

”Den som ser möjligheter ser också positiva värden överallt”, menar Kajsa Holst.

Var: Rigagränd 5, Visby
När: Mån 2/7 kl 14-15
Hur: Webbradio på www.medvetnaval.nu/radio

Kommentar

Det finns inga kommentarer till detta inlägg. Bli gärna den första.

Lämna dina synpunkter