Författarna: Fredrik Hultman

Fredrik Hultman

Fredrik Hultman

Låt oss presentera Fredrik Hultman. Fredrik skriver i boken om Medvetna val ett kapitel om livssyn och livstillstånd. Fredrik föddes 1958 och växte upp i Stockholm. När Fredrik var arton år och just gått ut gymnasiet utvecklade han anorexi. Det var på den tiden en ganska okänd sjukdom, speciellt hos unga män. Från att ha varit en ganska öppen och social kille blev han inbunden och isolerade sig från både vänner och familj.

Han studerade vid den här tiden till civilekonom.

”Under fyra år levde jag i ett helvete som jag försökte men inte kunde ta mig ur.”

Efter fyra år träffade han en gammal skolkompis på Stockholms universitet, som var buddhist.
Kompisen lärde honom aktiv meditation och sakta men säkert ersattes delar av det självkonstruerade helvetet med glimtar av hopp och egendomligt nog glädje. Detta blev vändpunkten.

”När jag kände mer hopp och glädje i mitt anorektiska mörker började jag också experimentera med annan mat vilket fick mig att äta mer, vilket är absolut nödvändigt för att kunna bryta anorexin. Jag blev också medveten om min isolering på ett sätt som gjorde att jag tröttnade på den och började sakta söka kontakt med både familj och vänner.”

Idag driver Fredrik 7A, en välrenommerad konferensanläggning som nu även blivit kontorshotell. Han är ordförande i svenska Soka Gakkai Interinational (SIG) som är en internationell buddhistisk och filosofisk organisation som är grundad i det dagliga livet.
I det spännande kapitlet kopplar Fredrik medvetna val-modellen till den buddhistiska modellen ”tio livstillstånd”.

I framtiden ser han gärna sig själv i en mer visionär ledarskapsroll, och vill utforska möjligheterna som finns i branschen. Fredrik står inför en ny fas i livet, både professionellt och privat, och han har funnit den buddhistiska meditationen som en kompass och energikälla i mötet med de nya utmaningarna. Han tycker att livet är spännande, och att det alltid går att vända en negativ situation till något bra.

 

Här hittar du boken ”Medvetna val – från offerkofta till möjlighetsmantel

Kommentar

Det finns inga kommentarer till detta inlägg. Bli gärna den första.

Lämna dina synpunkter