Io Skogsmyr gäst 18 juni i Radio Medvetna val

I vårt andra avsnitt av Radio Medvetna Val pratar vi med Io Skogsmyr om medvetna val i språket.

Språket är det som tar saker från den inre till den yttre världen. Ges språket till oss, eller kan vi välja vårt språk? Vad ska du då välja för språk som individ? Hur påverkar valet av språk vilket samhälle vi skapar? Vilket språk ska vi då välja som samhälle?

Med en fot i beteendevetenskap och den andra i naturvetenskaplig forskning har Io en unik bakgrund och kan fungera som kommunikatör och medlare. Just språket som medel är hennes stora intresseområde. ”Jag använder metoder som tar drömmar från idé till färdig produkt.” Genom kreativa och strukturerade diskussioner får alla en möjlighet att anpassa idéerna till sin egen vardag. Hon menar att ”Metoderna fungerar i alla organisationer eftersom deltagarna skapar innehållet.”

Io är just nu utvecklingsledare i Skånes innovationskluster. Det pågående projektet handlar om att ta tillvara på den kreativitet och flexibilitet man får av diversitet. Medan Io Skogsmyr idag mest jobbar med organisationsutveckling och coaching, så har hon en bakgrund som forskare inom evolutionsbiologi. Hon har nyligen utökat sin förståelse av hur människor fungerar genom att ta en kandidat i psykologi med fokus på neuropsykologi. Detta ämne handlar om hur hjärnan generar tankar och beteenden. Som naturvetare med intresse för vetenskapsteori har hon även studerat hur lärandet påverkar vår världsbild samt hur vi kommunicerar med varandra.

Du lyssnar genom att klicka på http://hkmedia.se/player/main/RadioMedvetnaVal.html

Sändningen startar kl 20.00 den 18:e juni och slutar ca 21.15.

Kommentar

Det finns inga kommentarer till detta inlägg. Bli gärna den första.

Lämna dina synpunkter