Per Johansson gäst 11 juni i Radio Medvetna val

I vårt premiäravsnitt av Radio Medvetna Val den 11/6 pratar vi med Per Johannson om medvetna val i vår världsbild. Hur väljer vi se på världen? Och vad innebär det? Är vi medvetna om att vår världsbild är ett val? Vad innebär i så fall den fria viljan? Hur kan vi forma framtiden baserat på den världsbild vi väljer?

Pers intresseområden ansluter precis till just detta tema. ”Jag skulle vilja se ett samhälle som växer fram i öppna förutsättningslösa samtal som äger rum överallt i samhället, och framför allt mellan de gamla vanliga ställena”. ”Framtiden formar vi tillsammans genom att lyssna på varandra och prata med varandra på lite andra sätt än vi är vana vid.” ”Framtiden handlar om oss som personer och vad vi nu kan och förmår åstadkomma”. ”När det gäller de gemensamma ödesfrågorna så måste vi mötas som personer”.


 

Per Johansson har en bakgrund som idéhistoriker och doktor i humanekologi. Per driver bland annat tankesmedjan Infontology, samt föreläser och bedriver oberoende forskning. Periodvis är Per även oberoende expert åt bland andra EU-kommissionen. Han och har också gjort sig känd genom en hel rad spännande radio- och poddprogram tillsammans med sin kollega Eric Schüldt. Tillsammans har de även gjort tv-filmen Sök och du skall finna som handlar om mellanrummet mellan fantasi och verklighet och om hur vi människor väljer vår verklighet.

”Försäkringskassan är lika mycket en fiktiv idé som Lothlorién, och det är upp till oss alla att bestämma vilken idé som ska räknas som mer väsentlig än den andra.”

Kolla gärna vidare på Människan och maskinen, Kunskapens träd och Myter och mysterier. Det senaste i raden av duons projekt sänds just nu och är en hel serie program om Bibeln.

Du lyssnar genom att klicka på http://hkmedia.se/player/main/RadioMedvetnaVal.html

Sändningen startar kl 20.00 den 11:e juni och slutar ca 21.30.

2 Kommentarer

  • Karin Lindquist
    Så aktuellt och spännande ämne. Riktigt glad att ni tagit med/fått med er Per Johansson, hans syn på världen och kunskap är mycket intressant och väldigt berikande! Jag missade dock själva live sändningen, går det att få tag på samtalet i efterhand?
    • Stellan Nordahl
      Hej Karin, Kul att du uppskattar initiativet. Vi har nu klippt ihop samtalet till en podd och den finns nu tillgänglig via Podcaster, Acast (https://www.acast.com/radiomedvetnaval) samt Soundcloud (https://soundcloud.com/user-563105056). Planen är att vi sänder live måndagar kl 20 och att podden finns tillgänglig från onsdag kl 8. Det är två program kvar innan sommaren. Nu på måndag 18/6 då vi gästas av Io Skogsmyr och pratar om medvetna val i språket samt 25/6 då Dominic Bosman Venter kommer för att prata om medvetna val i politik. Välkommen! Hilsen/Stellan Nordahl Ps. Hjälp oss gärna sprida initiativet till de du vet skulle uppskatta det. Ds

Lämna dina synpunkter