Om....

Radio Medvetna val

I radioserien undersöker vi vad som sker när vi tillkännager och värderar den inre kraften och gör medvetna val på alla plan.
Radio medvetna val

- samtal och dialog om den inre kraften

Det finns en inneboende längtan hos många människor att kunna göra val som är bäst för världen. Det finns samtidigt en bortglömd kraft i dagens samhälle - den inre kraften hos varje människa.

I radioserien vill vi undersöka vad som sker när vi tillkännager och värderar den inre kraften och gör medvetna val på alla plan. Exempelvis: Hur kommer våra organisationer se ut? Hur kommer våra relationer fungera? Hur kommer skola och lärande se ut? Hur kommer ledarskap att fungera? Hur ser arbetslivet ut? Hur görs affärer? Hur kommer vi se på oss själva, varandra och omvärlden?
Liveradio och podcast
Radio Medvetna val sänds live som webbradio från denna sida måndagar kl 20 - du lyssnar live genom att klicka på lyssna-knappen. Programsvsnitten sänds även som podcast efteråt och du hittar dem onsdagar från kl 8 där poddar finns.

I tio samtal gör vi en djupdykning i vad denna kraft i form av medvetna val skulle kunna innebära för oss som individer, organisationer, samhälle och värld - och hur den kan möta vår längtan. De tre första programmen sänds i juni 2018 och resterande sju efter sommaren.

För de tre första programmen har vi tre mycket intressanta gäster och tillhörande ämnen.
• 11/6 - Medvetna val i vår världsbild. Gäst: Per Johansson, Idéhistoriker


• 18/6 - Medvetna val i språket. Gäst: Io Skogsmyr, Evolutionsbiolog, Neuropsykolog, Organisationskonsult

• 25/6 - Medvetna val i politiken. Gäst: Dominic Bosman Venter, Transformativ samhällsutvecklare, Filosof, Pedagog, Processterapeut


Almedals-special
Under Almedalsveckan på Gotland första veckan i juli, slår vi ihop podden Ett samtal med Radio Medvetna val och sänder Ett samtal om medvetna val... där vi i dialogform för samtal med människor och organisationer som representerar eller kan forma och inspirera till skiftet från bäst i världen till bäst för världen.

Aktuell programtablå:
MÅNDAG 2/7
Kl 11 - Christina Olsson, generalsekreterare för Sveriges Makalösa föräldrar


Kl 14 - Kajsa Holst, hållbarhetsstrateg på Wingårdhs Arkitekter och samskapare av Embassy of Sharing


TISDAG 3/7
Kl 11 - Michael Sillion, Captain Future


Kl 14 - Erik Sjölander, Småföretagarnas Riskförbund


ONSDAG 4/7
Kl 11 - Kristian Hollås Eriksson och Rikard Lundgren från food2change


Kl 14 - Nik-Dee Dahlström, Initiatives of Change


TORSDAG 5/7
Kl 11 - Ingrid Ohlsson, producent till filmen "Emerich - Vägen, Valet & Kärleken"


Kl 14 - Björn Axel Söderström från World Values Initiative

Bäst för världen
Medvetna val är det som avsiktligt skapar framtiden. Genom att välja och därmed förmedla hopp och framtidstro ökar vi känslan av hopp, för oss själva, varandra och mänskligheten. Hur kan vi välja fördelaktiga förhållningssätt i våra privatliv och i vårt arbetsliv? Hur kan vi bidra till något större?

Vi tror att när vi om tjugo år ser tillbaka på där vi befinner oss nu, kommer beskriva det som att vi var mitt i ett större paradigmskifte. Och det är våra val som skapar skiftet. Ett skifte som gör att vi rör oss från begrepp som offer, begränsade resurser och konkurrens till möjligheter, tillräckliga resurser och samarbete. Ett skifte som tar vårt paradigm från bäst i världen till BÄST FÖR VÄRLDEN.
Det är detta skifte vi vill lära oss mer om genom denna radioserie - häng med!

Du lyssnar live genom att klicka på lyssna-knappen ovan
Du hittar programmen i efterhand där poddar finns.


Medskapande
Stort tack till alla er som på olika sätt bidragit till att Radio Medvetna Val blir verklighet! I samband med vår Kickstarterkampanj har vi fått in massor av bra idéer och förslag på teman och gäster till programmen.
GYNNARE
Person som gynnar någon, som vill hjälpa fram någon eller något. Synonymer: välgörare, beskyddare, befrämjare
 
Äkta gynnare
Jens Christiansson
Klas Orsvärn

Gynnare
Philip Frising
Helena Roth
Mikael Lundholm
Tomas Löfström
Jack Johansen
Roland Gudinge
Shirit Tynell
David Olerup