Tomas Bogren gäst 15 oktober i Radio Medvetna val

Medvetna val i samtal – Gäst: Tomas Bogren
När: Måndag 15/10 kl 20
Var: www.medvetnaval.nu/radio/
Hur: direktsänd webbradio 

I det tionde och sista programmet i radioserien om medvetna val pratar vi med Tomas Bogren om Medvetna val i samtal.

Via språket är det i samtal som vi utbyter idéer och tankar. Hur påverkat mitt anslag samtalet? Hur styr mitt förhållningssätt både i samtalet och till samtal som företeelse, dess resultat och effekt?

Kan jag välja hur jag uppfattas och kan jag ta ansvar för hur det jag säger tolkas?

Vad är syftet med samtalet? Det finns olika former av samtal, vilka i sig har olika betydelse; dialog kommer från grekiskan och betyder ’genom samtal’, debatt kommer från franskans de- ’av, från’ och battre ’kämpa’, och betyder slå sönder (motståndarens argument) och ordet diskussion kommer från det latinska verbet discutare, där förleden är dis- (isär) och efterleden är quatere (skaka).

Vilka samtal behöver vi framöver och hur kan vi skapa sådana samtal?

Tomas Bogren har länge arbetet med samtal och dialog såsom Executive coach, med mångårig erfarenhet av att jobba med klienter med omfattande erfarenheter, bakgrunder och positioner.

Tomas är utbildad Socialpsykolog med inriktning personal och ledarutveckling och har under de senaste tio åren arbetat med Ledarcoaching, Talent Development och Förändringsprocesser, både inom offentlig och privat sektor. Läs mer om Tomas på www.talentboost.se och på www.dialogue.se

Kommentar

Det finns inga kommentarer till detta inlägg. Bli gärna den första.

Lämna dina synpunkter